trešdiena, 2010. gada 5. maijs

Atgādinu - 9.maijs šogad ir Mātes diena.


Šogad tā interesanti - sanāks atzīmēt 9.maiju.


Pagājušogad neviļus sanāca braukt ar tramvaju garām ne pašai Uzvaras svētku vietai, bet pāri Akmens tiltam, un skats bija neaizmirstams uz mūžu - nekad agrāk nebiju redzējusi, ka Krustpunktā, kas ir pie Akmens tilta, rinda stāvētu labus 20 metrus aiz durvīm, apkārt staigātu un ar sabiedrisko transportu brauktu tik daudz, ļoti daudz iereibušu cilvēku, kas bļaustās, ārdās un dažādos citos veidos sevi diskreditē uz ielas. Protams, esmu bijusi dažādos publiskos pasākumos pie dabas, kur skats ir līdzīgs, bet atgādināšu, ka Uzvaras piemineklis atrodas mūsu galvaspilsētā - vietā, kuru apmeklē visvairāk tūristu. Tik daudz naudas ir iztērēts, lai reklamētu Rīgu kā fantastisku, kulturālu utt. pilsētu, bet tajā pašā laikā visa nauda ir vējā, jo mūsu galvaspilsēta katru gadu 9.maijā ar Domes atļauju masveidā tiek piečurāta un pievemta.



Ticu, ka daudziem cilvēkiem tā ir gada labākā ballīte, jo dienas laikā publiski var pārdzert jēgu un netikt sodīts - pašvaldības policijai fiziski nepietiek laika un resursu lai sodītu visus, kas tajā dienā publiski lieto alkoholu, guļ zālē un turpat Uzvaras parkā kārto savas dabiskās vajadzības.



Šogad mums ir lieliska iespēja nomākt šo farsu ar Mātes dienas svinībām, un es pilnīgi noteikti centīšos to darīt. Es 9.maijā domāšu par to, kā iepriecināt savu mammu un aicinu arī citus darīt to, nevis ļauties kaut kādam mistiskam uzvaras priekam par karu, kura rezultātā neviens Latvijas iedzīvotājs nebija ieguvējs.


Tas, cik ļoti sabiedrībā tiek cienīta un mīlēta sieviete, kas uzņēmusies izaudzināt bērnu, parāda šīs sabiedrības kultūras
pakāpi un attīstības līmeni, un šī ir tā diena gadā, kad mēs varam šo cieņu izrādīt, nevis svinēt notikumu, kam vajadzētu būt sēru dienai par piemiņu cilvēkiem, kas krita Otrajā pasaules karā.

1 komentārs:

  1. mātes diena vs 9.maijs. tā varētu būt viena varen episka cīņa ;)
    paldies par ideju ;)

    AtbildētDzēst