sestdiena, 2010. gada 20. marts

Rozentālei - Laimīgu taciņu, tikai, lūdzu, neatgriezies!



Ar lielu interesi gaidu, kas notiks ar Veselības ministriju un, galvenais, kurš būs tas nabadziņš, kuram šī nozare būs jāvada pēc ilgstošās TP ārdīšanās pa šo Brīvības ielas namu. Pārējās ministrijas, ko TP atstāja, ir ļoti siltas vietiņas - dažreiz skaļi parunāt un labi izskatīties, un principā vairāk neko nevajag, savukārt bail pat iedomāties, kādas tumšas un necaurpīdīgas lietas nāks klajā veselības jomā, kad TP šo nozari vairs nepārvaldīs un nepiesegs priekšgājēju rušināšanos.

Tā vietā, lai atbildētu un korekti vadītu savas ministrijas, TP nāk klajā ar četru punktu plāniem ekonomikas stabilizēšanai, kas arī bez viņu de facto līdzdalības pēdējā laikā bija kļuvusi pietiekoši stabila. Turklāt, pretēji visiem saviem ieteikumiem, kārtējo reizi sabojā Latvijas starptautisko tēlu un uzticamību, aizejot no koalīcijas un destabilizējot situāciju valstī.

Nespēju noturēties un, pateicoties tam, ka tas ir brīvi pieejams globālajā tīmeklī, ielūkojos Šķēles četru punktu plānā.

Pirmajā daļā ir salīdzināti 2007. un 2009.gada rādītāji budžeta ieņēmumiem un izdevumiem, bezdarbnieku skaitam, patēriņa cenai un citiem cipariem. Diemžēl, nekur nav pieminēts, ka pa vidu bija un vēl joprojām ir trekno gadu radīta krīze. Tālāk tikai pietrūka salīdzinājums 2007. ar jebkuru citu gadu, kad TP nebija pie varas, un teikums, ka TP strādāja daudzreiz labāk kā torezējā valdība, jo cipari ir augstāki.

Tad seko virkne darbību, kuras pa TV skan jau 3 mēnešus kā lietas, pie kā valdība strādā un kas tūlīt tiks īstenotas. Protams, ir arī daudz sirsnīgu lietu, kuras līdz vēlēšanām būtu vērtīgi ieviest, lai tik daudz balsis nevajadzētu pirkt, bet tās tiktu nopelnītas ar darbiem.

Kā Latvijas iedzīvotāja un pilsone augstu vērtēju TP centienus valsts labā, bet es būtu ļoti priecīga, ja šādu ne četru, bet divdesmit punktu plāniņu es redzētu par Veselības nozares atveseļošanu. Nesaprotu, kam šajā politiskajā organizācijā vispār ir teikšana (pagaidām man liekas, ka tikai Šķēles kungam), jo Rozentālei vajadzēja būt tam cilvēkam, kas pasaka visvarenajam Andrim, ka viņu atbildības sfēra ir veselība un ir visiem spēkiem jāpievēršas tās sakārtošanai. Nu jā, un protams, vēl virknei cilvēku vajadzēja pateikt, ka aiziešana no valdības nav tas labākais, ko pašlaik darīt. Jautājums ir vienīgi par to, vai Andris vispār klausās kādā citā, izņemot savu iekšējo balsi.

Manā skatījumā TP pašlaik ir kā strauji grimstošs kuģis - ar to atšķirību, ka ne žurkas, ne kapteiņi to nepamet savas lojalitātes dēļ pret vietu, kas ilgus gadus nodrošinājusi labu dzīvi. Par šo gan TP līderus var apbrīnot - ir nepieciešamas lielas motivēšanas spējas, lai pārliecinātu kuģa pasažierus un žurkas, ka jāgrimst kopā ar kuģi.

1 komentārs: